menu

 

Coronamaatregelen S'62

Volleybalvereniging S'62 speelt haar thuiswedstrijden in het Sportcentrum Swalmenlogo

 

VANAF DINSDAG 29 SEPTEMBER WORDEN, TOT NADER BERICHT, IN VERBAND MET DE AFGEKONDIGDE CORONAMAATREGELEN AL ONZE THUISWEDSTRIJDEN ZONDER PUBLIEK  GESPEELD!!!
Vanaf maandag 12 oktober is het dragen van mondkapjes met onmiddellijke ingang verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar  in de sportaccommodaties van de gemeente Roermond. Concreet betekent dit in de hal, gangen en kleedruimtes draag je het mondkapje. In de sporthal tijdens het sporten is het dragen niet verplicht. 

Bij een uitwedstrijd geldt de benodigde rijdende ouder niet als publiek, maar is onderdeel van de teambegeleiding en mag dus binnen in de zaal naar de wedstrijd kijken. We gaan er hierbij wel vanuit dat het aantal rijdende ouders tot een minimum wordt beperkt. 

 

Bij binnenkomst is er zowel in het horecagedeelte als bij binnenkomst in de zaal de gelegenheid de handen te desinfecteren.
We verzoeken dan ook alle spelers én bezoekers hier gebruik van te maken. 

Uiteraard gelden in de zaal de algemene coronaregels. 

  • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD)
  • Blijf thuis als je het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld
  • Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld
  • Houd 1,5 meter afstand van ieder ander persoon buiten jouw huishouden. 
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Was de handen met water en zeep als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.); na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus;
  • Vermijd het aanraken van je gezicht
  • Schud geen handen

Registratie
Bij binnenkomst vragen we de coach van de uitspelende ploeg en bezoekers om een registratieformulier in te vullen. Dit formulier kun je eventueel al vooraf downloaden van onze website. 
Van ieder teamlid (incl. verzorging, coach etc.) wordt de naam en telefoonnummer genoteerd. Tevens verzoeken we ook de gegevens in te vullen van de chauffeur en/of de toeschouwers / suppporters die met het team zijn meegereist. 

Vóór aanvang van de wedstrijd wordt het formulier weer ingeleverd bij de coach van de thuisploeg. Het formulier wordt vier weken bewaard en daarna vernietigd. 

Mocht er corona zijn geconstateerd en er wordt een contactonderzoek ingesteld, zal de vereniging deze gegevens ter beschikking stellen van de GGD. 

Aanvang wedstrijden en toegang tot de zaal
Onze thuiswedstrijden spelen wij om 14.30 uur of om 16.30 uur. Je kunt vanaf 13.55 uur de zaal in. Op het moment dat jouw wedstrijd start om 16.30 uur, kun je in principe om 15.55 uur de zaal in. Is 't veld nog steeds bezet omdat de vorige wedstrijd nog niet is afgelopen, verzoeken wij je om door te lopen naar het derde (achterste) veld en daar op gepaste afstand te wachten tot het veld beschikbaar is. Dit 3e veld is nadrukkelijk niet bedoeld om alvast in te spelen!!

Je wordt gezien als teamlid vanaf het moment van inspelen tot en met het laaste fluitsignaal. Hiervoor en hierna geldt dat je wordt gezien als toeschouwer. Hierdoor veranderen de regels en met name de 1,5 meter afstand is weer van toepassing. Deze regel geldt ook wanneer je voor of na de wedstrijd een consumptie nuttigt in het horecagedeelte van de sporthal. 

Toeschouwers / chauffeurs
Toeschouwers (en bv chauffeurs) worden zeer beperkt toegelaten tot de zaal. Wij verzoeken daarom om vooraf goed te overleggen en te plannen wie er mee gaat met een uit-wedstrijd. Met name bij CMV wedstrijden en toernooien is het gebruikelijk dat veel ouders meereizen om hun kroost te zien spelen. Wij begrijpen dat dit, door met name de CMV spelers, ook zeer op prijs wordt gesteld. Wij verzoeken u echter met zo min mogelijk begeleiders / chauffeurs naar de wedstrijden te komen. 

De sporthal in Swalmen kent een maximale bezoekerscapaciteit van 100 bezoekers. Dit is inclusief alle spelers voor of na de wedstrijd. 

Toeschouwers dienen ten alle tijden te zitten. Bent u geen familie van elkaar verzoeken wij u minimaal 1,5 meter afstand te houden tot elkaar. De tribunedelen bieden plaats aan maximaal 4 toeschouwers per deel. Bij sommige wedstrijden is het mogelijk om banken naast het veld te plaats voor toeschouwers. Ook hiervoor geldt dat je 1,5 meter afstand tot elkaar dient te houden. Bij wisseling van speelhelft blijf je als toeschouwer zitten. 

Douches / Toiletten
De douches en toiletten zijn gewoon geopend. Wij vragen je echter om er zo min mogelijk gebruik van te maken. Indien sporters toch gebruik willen maken van de douches, zorg er dan voor dat dit zo kort mogelijk is en dat de afstandsregel in stand blijft.


Tenslotte!
Wanneer iedereen van speler, coach tot chauffeur en toesschouwer zijn verantwoordelijkheid neemt en zich aan de richtlijnen houdt, kunnen we ook in deze coronatijd mooie volleybalwedstrijden spelen. 

Bestuur Volleybalvereniging S'62. 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!